Select Page

De luchthaven van Deurne breekt een record

De luchthaven van Deurne breekt een record

De luchthaven van Deurne gaf een overzicht van het voorbije jaar. Met 306.330 passagiers werd een record gebroken.

Marcel Buelens, CEO Internationale Luchthaven Antwerpen, overschouwt het voorbije jaar: “Vanaf april 2019 werden door TUI fly twee nieuwe etnische bestemmingen opgestart: Lublin (Polen) en Enfidha (Tunesië).  Andere routes zoals Tanger, Alicante en Malaga kregen dan weer éxtra capaciteit. Bovendien beleefde de luchthaven een straffe zomer met maar liefst 101.069 passagiers gedurende juli, augustus en september, een stijging van 9,8%.”

Maar er was meer nieuws. Buelens: “Op 9 september startte de nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Antwerp de historische zakenroute Antwerpen – London City. Zakenreizigers profiteren van 16 frequenties per week mét voldoende flexibiliteit. Vele zakenlui vinden hierdoor dan ook hun weg terug naar hartje Londen, zo blijkt uit de hoge bezettingsgraad. De resultaten overtreffen de verwachtingen.”

Ook het segment van general aviation (zakenluchtvaart) deed het volgens Buelens zeer goed: “40% van het totaal aantal bewegingen op de luchthaven is hiervan afkomstig. Hiermee kunnen we dan ook meteen een sprong maken naar 2020 waar er op de luchthaven van Antwerpen infrastructurele investeringen staan gepland van de grootste twee spelers binnen het segment van de zakenluchthaven, ASL en Flying Group.”

Marcel Buelens is een tevreden man: “Misschien nu eens werk maken van een trein die de luchthaven van Antwerpen niet langer voorbijrijdt.”

Name Goes Here

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h ESE
Humidity: 91%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)