Select Page

“Meer geld, ja, maar vooral meer werk”

“Meer geld, ja, maar vooral meer werk”

Wij schreven hier voorbije zaterdag over het Deurnese meerjarenplan en de meerjarenbegroting. PVDA fractievoorzitter Kristof Vissers wil hierop reageren: “Er zijn middelen bijgekomen. Maar er zijn vooral heel wat nieuwe bevoegdheden en opdrachten bijgekomen,”

Volgens Vissers zijn er veel te weinig middelen voor het onderhoud van het openbaar domein: “Straten kunnen niet worden hersteld, de wegeninfrastructuur groeit niet mee, er is geen aandacht voor ontharding of voor gescheiden riolering. En er is evenmin aandacht voor voetgangers en fietsers.” Verder is er volgens de fractieleider een krimpend budget voor cultuur, jeugd, sport, en armoedebestrijding. Vissers: “Het districtspersoneel organiseert een fantastisch aanbod met activiteiten voor een brede waaier aan deelnemers. Maar ze moeten dat nu allemaal met minder middelen doen. Het cultuurbudget vermindert met 18%, het sportbudget zelfs met 25%.”

Kristof Vissers betreurt dat het district een aantal waardevolle projecten uit het verleden schrapt. Vissers: “Gezonde Voeding op school is een project waardoor het district kansarmoede kan bestrijden om zo de lege brooddozen uit onze scholen te bannen. Het hele project wordt echter afgevoerd.” Tenslotte klaagt Vissers aan dat de zitpenningen van de raadsleden verhogen: “Van 75 naar 214 euro per zitting. Elk jaar goed voor 60.000 euro extra, dat is evenveel als het budget voor senioren. Of het zesdubbele van wat het districtsbestuur de voorbije jaren aan kansarmoedebestrijding besteedde.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 24km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1007.45mbar
UV index: 2

(advertenties)