Select Page

Groen zwom een laatste rondje in het Arenazwembad

Groen zwom een laatste rondje in het Arenazwembad

Morgen is de laatste dag dat zwemmers een baantje kunnen trekken in Arena zwembad. In dit bad leerden vele kinderen zwemmen en kwamen senioren en ouders met hun kinderen regelmatig een duik in het water nemen.

Dat behoort vanaf morgen tot het verleden. Met de opening van het zwembad Sportoase Groot Schijn op Ruggeveld sluit Arena voorgoed de deuren. Een aantal leden van Groen kwamen bij wijze van afscheid een laatste keer een rondje zwemmen. Dat gebeurde met gemengde gevoelens. Gemeenteraadslid Karen Maes vertolkte het zo: “Dat het zwembad na al die jaren van intensief gebruik op was, dat zag elke gebruiker. Dat er een nieuw zwembad moest komen, was een logisch gevolg. Het nieuwe stedelijke zwembad Groot Schijn, dat morgen opent, is dan ook meer dan welkom. Toch vindt Groen het een gemiste kans dat er in de nieuwe ontwikkelingsplannen voor de Arena-site geen plaats meer is voor een nieuw buurtzwembad in combinatie met extra sportruimte. Mits de nodige politieke keuzes is het een haalbaar project.”

Ook districtsraadslid Giuliana Chirinos Saavedra was er met haar kinderen bij. Zij voegde er aan toe: “Om de huidige Bloso-normen te behalen, moeten er in Antwerpen twee zwembaden bijkomen. Met de afbraak van Arena en de komst van Sportoase blijft het aantal zwembaden nog steeds gelijk en is er nog steeds onvoldoende zwemwater in deze stad . Dat is een jammerlijke zaak.” De Groenen overhandigden als teken van appreciatie, ook nog een geschenkje aan het personeel.

Foto boven: de leden van Groen voor het Arena zwembad

Foto onder: districtsraadslid Chirinos overhandigt een geschenkje voor het personeel

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)