Select Page

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris is kandidaat om zichzelf op te volgen

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris is kandidaat om zichzelf op te volgen

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) is de lijsttrekker voor zijn partij bij de districtsraadsverkiezingen in oktober ’24.

Sekeris werd tien jaar geleden districtsburgemeester toen het district onbestuurbaar was geworden en Groen zich engageerde om mee te besturen om het district uit de politieke impasse te halen. In 2019 kwam hij opnieuw aan het hoofd van het districtscollege. Als je aan Tjerk Sekeris vraagt op welke verwezenlijkingen hij trots is, antwoordt hij: “De heraanleg van Deurne Dorp, de Herentalsebaan, Wim Saerensplein en Park Groot Schijn. Ook op het verbeteren van de verkeersveiligheid in Deurne, met nieuwe fietspaden, veilige oversteken en andere verkeersmaatregelen. En tenslotte hebben we de lokale economie gestimuleerd door het ondersteunen van lokale ondernemers en het organiseren van evenementen en markten en een extra steuntje aan de ‘Korte keten’ via de buurderij.” De districtsburgemeester gaat gedreven verder: “Wij vernieuwden parken, sportterreinen en speeltuinen. En bouwden verder aan ontmoeting, buurt en straatfeesten.”

Het liep echter niet altijd zoals gewenst. Tjerk Sekeris geeft dat ook ruiterlijk toe: “Door de coronacrisis, de cyberaanval en oorlog in Oekraïne, hebben we in sommige dossiers vertraging opgelopen. In een ideale wereld zouden de Ter Rivierenlaan, Tweemontstraat, Frank Craeybeckxlaan, Lakborslei, Wouter Haecklaan en de Te Couwelaerlei al afgewerkt moeten zijn.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Sunny
05:4021:38 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 5km/h E
Humidity: 75%
Pressure: 1016.26mbar
UV index: 0

(advertenties)