Select Page

Voetbalmatch verloopt in grimmige sfeer

Voetbalmatch verloopt in grimmige sfeer

Het was gisteren voetbal op de Bosuil. Antwerp speelde tegen Frankfurt. En de buurt zal het geweten hebben.

Antwerp speelde gisteravond in de Europa League tegen Eintracht Frankfurt. In de toegevoegde tijd kreeg Rood-wit een strafschop aangesmeerd en verloor het de wedstrijd met 1-0. De wedstrijd werd ontsiert doordat supporters voetzoekers naar de Duitse doelwachter gooide. Er werden ook flesje water en zelfs een emmer op het veld gekieperd. En ook in de tribunes werd amok gemaakt. De grimmige sfeer was al eerder op de dag ingezet door de Duitse supporters. In de namiddag probeerden aanhangers van Frankfurt een supporterscafé van Antwerp aan te vallen. De politie kon beide partijen uit elkaar houden en werd daarbij bekogeld met bakstenen, stoelen en vuurwerk.

Later heeft de politie dan een honderdtal Duitse supporters opgepakt. Politiewoordvoerder Willem Migom gaf meer uitleg over wie was gearresteerd: “Het zijn mannen zonder ticket die naar Antwerpen zijn afgezakt om rel te schoppen. We houden ze bestuurlijk aan tot na de match. Dan zetten we ze op de bus richting Duitsland.” De politie was massaal aanwezig met 25 wagens waaronder twee waterkanonnen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)