Select Page

“De rijstvelden van Deurne”

“De rijstvelden van Deurne”

De laatste weken heeft het veel geregend. En dat is te merken aan de groene zone in de nieuwe woonwijk Eksterlaer die bij overvloedige regenval verandert in een drassig gebied.

“De rijstvelden van Deurne.” zegt bewoner Frank Verbrakel en wijst naar het nieuw aangelegde park. Het werd voor de gemeenteraadsverkiezing van 2018 ingehuldigd door burgemeester De Wever. Dat er toen nog geen enkele boom was geplant, was van bijkomstig belang. Nu staan er twee lange rijen bomen. Maar de groenpartij geeft een wat schamele indruk. Het terrein staat onder water en een aantal boompjes staan er scheef bij. Enkele exemplaren zijn afgezaagd. Volgens Verbrakel zijn er pogingen geweest om het probleem op te lossen, maar zonder resultaat. In een adem vertelt hij dat ook de vuilnisbakjes enkel worden leeggemaakt als hij de sluikstortlijn inlicht. En dat hondenbaasjes van buiten de wijk de hondenpoep niet opruimen.

David Peeters van bouwonderneming Vooruitzicht is projectleider van Eksterlaer. Hij heeft vrijdag een overleg gehad met verschillende betrokken partijen: adviesbureau, aannemer, tuinaanlegger,… Peeters: “De wateroverlast wordt veroorzaakt omdat onder de toplaag een leemlaag zit. Daardoor duurt het langer voordat het regenwater in de bodem is gedrongen. Die leemlaag zal op korte termijn worden doorbroken. De afgezaagde boompjes waren dood en zullen worden vervangen. En de andere exemplaren zullen worden rechtgezet.” De vuilnisbakjes vallen onder de bevoegdheid van de reinigingsdienst.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)