Select Page

Groen vraagt inspraak bewoners Arena van bij het prille begin

Groen vraagt inspraak bewoners Arena van bij het prille begin

De bewoners van de Arenawijk worden te weinig betrokken bij de herontwikkeling van hun eigen buurt, zegt de partij Groen. Tot nu toe hebben ze slechts één infobrief en één infovergadering gehad. Daarom ging Groen Deurne vandaag zelf aan de slag met invulformulieren waarin de bewoners de wensen voor hun buurt kunnen schrijven en deponeren in de Groen-brievenbus.

Over de herontwikkeling van de Arenawijk worden de bewoners pas begin 2021 geïnformeerd. “Dat is veel te laat,” betreurt districtsraadslid Skrolan Hugens: “Als je de bewoners serieus neemt, betrek je hen vanaf het begin met het ontwerpteam. Zo kunnen de ontwerpers meteen rekening houden met wat de buurtbewoners willen.”  “Start vanaf het begin een dialoog tussen stad, ontwerpers en buurt en je vergroot het draagvlak voor de herontwikkeling van de wijk.” vult districtsraadslid Giuliana Chirinos aan. Skrolan Hugens gaat verder: “Tijdens de voorbije maanden zijn er al enkele stappen gezet zonder de buurtbewoners te betrekken. In mei 2019 werd het masterplan uitgetekend. In april 2020 werden architectenbureaus uitgenodigd om mee te dingen en een plan te maken. Er blijven drie architectenbureaus over. Eind 2020 wordt dan een bureau gekozen.”

Giuliana Chirinos geeft al een eerste stand van zaken: “We kregen een hoop ingevulde formulieren. Mensen wensen meer groen, een goede woonkwaliteit, aandacht voor 65+ met onder meer aangepaste woningen, wandelpaden zonder zwerfvuil en een zwembad. En uiteraard, een betere communicatie.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)