Select Page

AZ Monica wordt AZ Sophie

AZ Monica wordt AZ Sophie

Patiënten en medewerkers in het AZ Monica zijn geen nummers. Met deze boodschap lanceert AZ Monica een opmerkelijke campagne. Het ziekenhuis ondergaat een naamsverandering en heet vanaf vandaag een tijdlang AZ Véronique, AZ Christophe of AZ Fatima.

‘Monica’ wordt vervangen door namen van ziekenhuismedewerkers. Op deze manier wil het AZ Monica haar medewerkers in de kijker zetten en hen bedanken voor hun inzet, flexibiliteit en loyaliteit tijdens de covidpandemie. Daarnaast wil het ziekenhuis de persoonlijke relatie tussen patiënt en zorgverlener benadrukken. De campagne gaat gepaard met vlaggen aan de voorgevel en muurstickers in de gangen.

Greet Peeters, Directeur Kwaliteit bij het AZ Monica: “De kwaliteit van onze zorgverlening is de optelsom van al onze 2000 medewerkers. Daarom geven we het ziekenhuis tijdelijk 2000 verschillende namen. We willen hiermee onze collega’s de aandacht geven die ze verdienen en hen bedanken voor het feit dat ze elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven om onze patiënten met de beste zorg te omringen. Tegelijkertijd moedigen we hen aan om zich bij het contact met een patiënt of bezoeker persoonlijk voor te stellen. Door dit kleine gebaar verloopt het eerste contact vlotter en persoonlijker en zorgt het voor heel wat geruststelling bij patiënten.”

Naast de naamswijziging van het ziekenhuis, krijgen alle medewerkers een gepersonaliseerde badge opgespeld met AZ Filip, AZ Cindy enzovoort, als verwijzing naar de campagne.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 2

(advertenties)