Select Page

Leeuwlantstraat geniet van een gratis straatfeest

Leeuwlantstraat geniet van een gratis straatfeest

Dit voorjaar vond de jaarlijkse poetsdag plaats in Deurne. In totaal namen 75 straten deel en zorgden ze voor een propere buurt. Daarnaast schreven 7 straten zich in voor de creatieve kunstwerkenwedstrijd. De winnaar daarvan was de Leeuwlantstraat.

Tijdens de poetsdag op 29 april maakten bewoners samen de stoep, gevels, ramen, … proper en konden ze deelnemen aan een creatieve wedstrijd door een origineel kunstwerk in hun straat te maken. Er namen 7 straten deel die elk een unieke creatie creëerde. Om de winnaar te bepalen, kon iedereen op zijn of haar favoriete kunstwerk stemmen. In totaal brachten 807 mensen hun stem uit en meer dan 51% ging naar de Leeuwlantstraat. De bewoners maakten een prachtig, uniek en creatief ‘Dees is wel Leeuwland’-zebrapad en een bloemenlandschap en wonnen een gratis straatfeest met kinderanimatie, pizza’s en live muziek aangeboden door district Deurne.

Dat had vorige zaterdag plaats. 80 bewoners van de Leeuwlantstraat – tussen de Turnhoutsebaan en de Plankenbergstraat – schreven zich in voor het gratis straatfeest. De kinderen leefden zich uit tijdens een creatieve workshop en​ alle aanwezigen genoten van een drankje, pizza’s en live muziek van Blame it on Vinnie. Districtsschepen bevoegd voor Ding Dong Deurne Elke Brydenbach (N-VA) vatte het gebeuren samen: “Voor meest creatieve straat verdienden ze al een 10/10, maar voor sfeer en gezelligheid moesten ze zeker niet onderdoen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)