Select Page

Verkeersveiligheid is belangrijker dan doorstroming

Verkeersveiligheid is belangrijker dan doorstroming

Het voorbije weekeinde voerde Groen Antwerpen actie aan een tiental zwarte kruispunten in de stad. De partij plaatste er sandwichborden die zwakke weggebruikers extra waarschuwen voor de gevaarlijke verkeerssituatie.

Leden van Groen Deurne hadden plaats genomen aan het kruispunt Turnhoutsebaan – Hooftvunderlei, waar ze fietsers en voetgangers hielpen oversteken. “In 2014 werd de kleine Ziggy hier overreden door een vrachtwagen die toen ook groen licht had. Er is helaas niks veranderd aan deze verkeerslichten. Afslaand verkeer krijgt groen, terwijl fietsers en voetgangers ook groen hebben om over te steken. Dit kruispunt moet dringend conflictvrij worden”, verduidelijkte districtsraadslid Giuliana Chirinos Saavedra.

De groenen eisen een ander mobiliteitsbeleid. “We moeten kiezen voor circulatieplannen, voor minder gemotoriseerd verkeer in de stad en voor conflictvrije kruispunten”, zei voorzitter van Groen Deurne, Peter Van De Poel. “Verkeersveiligheid, mensenlevens zouden moeten primeren boven de doorstroming van auto’s en vrachtwagens”, voegde raadslid Chirinos er aan toe.

Op www.groenantwerpen.be/mobiliteitsbeleid bundelt Groen haar voorstellen en roept ze Antwerpenaren op om een ander beleid te eisen.

Foto boven: Raadslid Chirinos helpt een zwakke weggebruiker veilig over

Foto onder: (vlnr) Districtsraadslid Giuliana Chirinos Saavedra en afdelingsvoorzitter Peter Van de Poel

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)