Select Page

Heerlijke herfstdag tijdens Ecodroom

Heerlijke herfstdag tijdens Ecodroom

Vandaag genoten duizenden bezoekers van een aangename herfstdag tijdens Ecodroom. Het Provinciaal Groendomein Rivierenhof organiseerde voor de 22e keer de gezelligste én duurzaamste markt van het jaar.

Het was heerlijk genieten onder de herfstzon in het Rivierenhof: kuieren tussen de marktkramen, lokale drankjes drinken en lekkere hapjes proeven. Tussendoor kon je luisteren naar de zomerse sfeermuziek van Bossa Sofa in de verkeerstuin en Salopet, een jazz-meets-folk bende, entertainde de wandelaars op de Parkdreef. Bij het Ecohuis Antwerpen leerde je meer over optimaal omgaan met regenwater of (ver)bouwen met duurzame materialen en bij Velt kon je zien hoe je zelf zaden kan vermeerderen. De leerlingen en leerkrachten mechanica en elektriciteit van de Spectrumschool staken hun handen uit de mouwen en herstelden huishoudtoestellen, speelgoed, tuingereedschap en fietsen in het repair café.

Emilie is een jaarlijks terugkerende bezoekster en kwam vandaag met haar mama en vriend naar de markt: “Ik kom naar Ecodroom voor de ecologische producten. Ik kocht al bloemen, honing, confituur en pikante saus en ga nog op zoek naar pompoenen.” Sarah kwam voor het eerst naar Ecodroom: “Ik kwam een kijkje nemen op de rommelmarkt maar ontdekte ook al leuke producten op de markt.” Peter Verdyck, directeur van het Rivierenhof, besluit: “Ecodroom wil bezoekers inspireren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Of je nu tweedehands komt kopen op de rommelmarkt of duurzame producten ontdekt op de markt.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)