Select Page

Onderzoek naar mensonterende behandeling van zestiger

Onderzoek naar mensonterende behandeling van zestiger

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar de mensonterende behandeling van een 63-jarige man. De onderzoeksrechter heeft een man van 42 en een vrouw van 41 aangehouden.

Een wijkagent van de regio Oost (PZ Antwerpen) ontving op 17 augustus 2019 een melding over een oudere man die al verschillende maanden buiten op een terras zou slapen op een adres in Deurne.  Er wordt ook gemeld dat het slachtoffer zich buiten moest wassen en buiten moest eten.  Een wijkteam van PZ Antwerpen kon de man spreken en stelde vast dat de bewoners, een Macedonische familie, het slachtoffer uitbuitten en misbruik maakten van de kwetsbare toestand van de man. Uit het eerste onderzoek bleek ook dat het slachtoffer de afgelopen 10 jaar door de Macedonische familie financieel gepluimd werd. In samenspraak met parket Antwerpen en vzw Payoke werd het slachtoffer ondergebracht op een veilige plaats.

Tijdens het verdere onderzoek werd ook een onderzoeksrechter gevorderd wegens mensenhandel, misbruik van zwakke toestand van personen en mensonterende behandeling. Op 1 oktober 2019 werd een huiszoeking uitgevoerd door het Wijkondersteuningsteam (WOT) en Wijkteam Unolaan en werden drie leden van de familie opgepakt. De onderzoeksrechter besliste dinsdag om een man van 42 en een vrouw van 41 jaar aan te houden. Ze verschijnen vrijdag voor de raadkamer. De dochter van 19 is vrij onder voorwaarden.

Het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verdergezet.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h ESE
Humidity: 91%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)