Select Page

Voormalig klooster wordt tijdelijk opvangcentrum

Voormalig klooster wordt tijdelijk opvangcentrum

Er komen 120 nieuwe bewoners bij in Deurne. Zij zullen hun intrek nemen in een voormalig klooster.

Vandaag heeft Fedasil beslist om in een voormalig klooster en rusthuis  van de ‘Dochters van het Heilige Hart’, tussen de Herentalsebaan en de Ergo de Waellaan, een asielcentrum in te planten voor 120 nieuwe asielzoekers. Het nieuwe asielcentrum richt zich op mensen met een mobiele beperking. Het gebouw is nog redelijk nieuw, want het werd in 2003 opgeleverd. De zusters zelf zijn reeds eerder verhuist naar Rumst. Het voormalige klooster is vorig jaar gekocht door een projectontwikkelaar. Het is de bedoeling dat het centrum in mei de deuren zal openen en slechts voor een jaar als opvangcentrum zal worden gebruikt. Het wordt opgestart onder leiding van werknemers uit het opvangcentrum van Kapellen. Een tweede centrum wordt geopend in Couvin in de provincie Namen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)