Select Page

Wel geld maar geen eten

Wel geld maar geen eten

Jan Peeters ging naar de supermarkt om eten te kopen. Maar hij kon er niet betalen met zijn geld. Dus mocht hij met lege handen en lege maag weer naar huis.

De schrik voor het coronavirus zit er diep in. Mensen proberen zich op allerhande manieren te beschermen tegen de ziekte. Ook de handelaars bedenken maatregelen om de overdracht van het virus te verhinderen. Maar sommige van die maatregelen kunnen verdragende gevolgen hebben voor mensen in een kwetsbare situatie. Dat mocht lezer Jan Peeters (fictieve naam) zelf ondervinden. Hij deed zijn verhaal aan Gazet van Deurne: “Door omstandigheden heb ik geen bankkaart. Ik betaal mijn boodschappen steeds met baar geld. Ik was naar de Carrefour aan het Hof ter Loo gegaan. Toen ik al binnen was zag ik plots affiches hangen, gele papieren met zwarte letters, dat ten gevolge van de coronacrisis niet mocht worden betaald met cash geld. Daar stond ik dan, ik kon afnokken met lege handen. Ik ben dan later naar de Colruyt gegaan waar God zij dank mijn geld wel werd aangenomen. Gelukkig, anders had ik geen eten gehad.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 1°C
Wind: 16km/h NW
Humidity: 77%
Pressure: 1023.03mbar
UV index: 0

(advertenties)