Select Page

Meer dan 30 kg drugs in beslag genomen

Meer dan 30 kg drugs in beslag genomen

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Oost heeft gisteren een lading drugs in beslag genomen bij twee simultane huiszoekingen in een lopend drugsdossier. Alles samen gaat het om zo’n 30 kilogram drugs, in allerlei soorten en vormen. De verdachte, een man van 52 jaar uit Deurne, had ook voor bijna 100000 euro cash geld in huis.

Het verhaal begint in mei van dit jaar toen het WOT van de regio Oost een dealer op heterdaad betrapte. Een onderzoek startte. Daarbij kwam een anoniem profiel op Facebook in beeld dat werd gebruikt door een zogenaamde bovendealer. De man achter het account kon worden geïdentificeerd. 

Op 1 oktober zijn op bevel van de onderzoeksrechter tegelijk twee huiszoekingen gedaan. Het WOT en de wijkteams van de Unolaan en regio Noord doorzochten twee panden, samen met drugshond Bo. De politie vond grote hoeveelheden drugs en net geen 100000 euro cash geld. Er lagen bijna 1800 druksluitverpakkingen en 1000 capsules. Er zijn laptops, gsm’s, precisieweegschalen en een auto in beslag genomen. De lijst met gevonden drugs is aanzienlijk:

  • Meer dan 6 kg cannabis
  • Meer dan 2 500 pillen kamagra
  • 20 kg speed
  • 370 gram crystal meth
  • Bijna 1 kg cocaïne
  • Zo’n kleine 50 gram hasjies
  • 436 ml GHB
  • Bijna 200 gram bruine en witte heroïne
  • 148 lsd-zegels
  • Wat vergruisde xtc

De verdachte is ter plaatse gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden voor handel in verdovende middelen en psychotrope stoffen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)