Select Page

Hervorming tramnet in Antwerpen wordt even stop gezet

Hervorming tramnet in Antwerpen wordt even stop gezet

Lydia Peeters (O-VLD) , Vlaams minister van Mobiliteit, gaat de nieuwe vervoersplannen voor het openbaar vervoersnet in Vlaanderen zo snel mogelijk ter goedkeuring voorleggen aan de Vlaamse regering. Maar het vervoersplan van de vervoerregio Antwerpen wordt even ‘on hold’ gezet.

Na heel wat gesprekken tussen minister Peeters en bezorgde burgers en burgerbewegingen van tram 7 en tram 4 in de vervoerregio Antwerpen, bleek dat het draagvlak niet groot genoeg is, vooral omdat er een probleem is inzake capaciteit op bepaalde lijnen. Minister Peeters: “De revisie van de PCC-trams, die loopt van 2021 tot 2026, en de levering van nieuwe trams tussen 2022 en 2024, bieden extra potentieel voor de vervoerregio Antwerpen en de modal shift in Antwerpen. Ik stel daarom na intensief overleg met De Lijn voor om het tramnet pas te implementeren zodra er voldoende oude PCC-trams gereviseerd zijn en voldoende nieuwe trams geleverd zijn.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)