Select Page

De hoogste bergtop van Deurne kreeg een nieuwe laag

De hoogste bergtop van Deurne kreeg een nieuwe laag

De wandelweg die over de berg in het Boekenbergpark loopt, is vernieuwd. Het pad is veiliger gemaakt voor wandelaars.

Districtsschepen Frank Vercammen (Vooruit) is bevoegd voor groen. Hij geeft meer uitleg: “Het wandelpad was al tientallen jaren niet meer onder handen genomen. Betonnen platen en ijzeren staven die de aarde moesten tegenhouden, kwamen boven het oppervlak waardoor er een risico op struikelen ontstond. Er waren twee opties: de weg opheffen en de berg laten begroeien of de weg behouden en vernieuwen. Maar als kind vond ik die berg geweldig en ook joggers gebruiken hem om hun conditie te verbeteren. Dus zijn we voor behoud gegaan.”

De schepen gaat verder: “In overleg met het Agentschap Onroerend Erfgoed is het pad vernieuwd met een trappensysteem in hout. Tussen de traptreden is porfier aangebracht. Om schade aan de wortels van de bomen te vermijden, kwam boven op de berg een vlonderpad. De planken raken de grond niet. Ook de helling aan de ingang aan het Eksterlaar, kreeg houten treden, opgevuld met porfier.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 14km/h SW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.56mbar
UV index: 4

(advertenties)