Select Page

Ree gezien, honden aanlijnen!

Ree gezien, honden aanlijnen!

Op de Facebookpagina van Wijkgroep Ertbrugge stond een heuglijk nieuwtje: “Onlangs een ree gezien door de bewoners van de Muggelei.” De Muggelei loopt langsheen het beschermde landschap Ertbrugge.

Een dag later volgde er ook een bezorgde waarschuwing: “We doen een dringende oproep om je hond in het domein Ertbrugge niet los te laten lopen. Dat is trouwens verboden, ook elders. We willen immers niet dat het onlangs gesignaleerde ree wordt opgejaagd door loslopende honden. Met de aanwezigheid van vossen is het bovendien eveneens niet aangeraden om je hond te laten loslopen.” De wijkgroep besluit: “Ertbrugge is een prachtig domein. Geniet ervan, maar met respect voor andere wandelaars, fauna en flora.”

Voor meer uitleg over het ree kunnen we terecht bij Natuurpunt: “Het Europese ree, de kleinsten van de hertachtigen, is een middelgroot hoefdier met een rood- grijsbruine vacht. Het heeft opvallend grote oren, grote ogen, een zwarte neus en een witte kin. Mannelijke reeën dragen een eenvoudig gewei. De jongen hebben witte vlekken op een rij op hun rug en flanken.”

(Foto: Natuurpunt)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)