Select Page

Beer zorgt voor muzikaal intermezzo

Beer zorgt voor muzikaal intermezzo

Een beer die muziek maakt, leukt de ‘corona berenjacht’ voor kinderen op. En het muzikale deuntje past in het thema.

In deze coronacrisis zijn niet-essentiële verplaatsingen uit den boze. Een wandelingetje of fietstochtje om wat gezonde beweging te hebben kan nog wel. Om wandelingetjes met kinderen minder saai te maken werd op de sociale media opgeroepen om beertjes aan de ramen te zetten. Dan kon het kleine grut op ‘berenjacht’ gaan. Het was een initiatief dat kwam overgewaaid vanuit Australië en Engeland en gebaseerd was op het kinderboek ‘Wij gaan op berenjacht’. Het initiatief kreeg zoveel respons dat kinderen zelfs een verdeling kunnen maken in witte en bruine beren, gekende beertjes als Winnieh The Pooh of het beertje Paddington en nobele onbekende beren, enz…

Op de Boekenberglei hebben bewoners Greet en Carl er een interactief gebeuren van gemaakt. Je kan aan het touwtje van de beer trekken en dan klinkt er een muziekje. Het is ‘Altijd is Kortjakje ziek, midden in de week maar zondags niet’. Zeg nu zelf, toepasselijker kan echt niet.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)