Select Page

Nieuwe tijdelijke school zorgt voor problemen tussen voetgangers en fietsers

Nieuwe tijdelijke school zorgt voor problemen tussen voetgangers en fietsers

De nieuwe modulaire school op de hondenweide tegenover het Bosuilstadion opende gisteren de deuren.

In deze containerklassen vinden de leerlingen van het Stedelijk Lyceum Lakbors tot het schooljaar 2020-2021 een onderkomen. Maar er is een technisch probleem dat kan leiden tot conflictsituaties tussen voetgangers en fietsers. De in- en uitgang aan de Alfons Schneiderlaan leidt enkel tot een fietspad. Er is daar helemaal geen trottoir. Een vraag voor districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) die tevens bevoegd is voor mobiliteit.

Sekeris zucht, hij is zich bewust van de moeilijke toestand: “Het gaat om een tijdelijke situatie. Over 18 maanden is de vernieuwde school aan de Lakborslei klaar en dan kunnen deze voorlopige klassen weg. Ook de sportballon zal dan verdwijnen. Ondertussen wordt er een masterplan Gallifort opgesteld. Eigenlijk hopen we het Bischoppenhofpark, de hondenweide en de Bremweide te verbinden tot een groene zone, weliswaar met enkele doorsteken. Alhoewel we toch graag dat laatste deeltje van de Alfons Schneiderlaan willen supprimeren. Ook de RAFC is hiervoor vragende partij.”

De districtsburgemeester concludeert: “Voor die 18 maanden zou het te gek zijn om een nieuwe trottoir aan te leggen. Dat kost 360 euro/m2. Wat we wel kunnen overwegen, is om aan de in- en uitgang van de school een zebrapad aan te leggen, zodat we de leerlingen die te voet zijn naar de overkant van de straat kunnen leiden.”

(Foto’s: Swake)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)