Select Page

Niet iedereen is even blij met de Noorderlijn

Niet iedereen is even blij met de Noorderlijn

Vandaag kon het grote publiek met de tram naar ‘t Eilandje sporen. Want de nieuwe lijn 1 werd in gebruik genomen en tram 24 bolt vanaf vandaag naar het Havenhuis.

Gisteren werd het vernieuwde premetrostation Opera geopend en vandaag werd de Noorderlijn richting ’t Eilandje en Luchtbal ingereden. Daarvoor werd tramlijn 1, die Antwerpen Zuid met Antwerpen Noord verbindt, vanonder de mottenballen gehaald. Maar ook tram 24 kreeg een nieuwe eindhalte aan het Havenhuis. Met de opening van de Noorderlijn verdwijnt de tijdelijke tram 70 terug uit het stadsbeeld.

Toch is niet iedereen onverdeeld gelukkig met deze veranderingen. Want om de Noorderlijn te bedienen heeft De Lijn gesleuteld aan andere tramlijnen. En dat is voelbaar in Deurne. Voormalig districtsschepen en huidige gemeenteraadslid Karen Maes (Groen) vertolkt het ongenoegen: “Tram 8 komt van de P+R Wommelgem en rijdt doorheen Deurne Zuid richting stadscentrum. Tot voor kort denderde hij verder richting Zuid. Vanaf nu wordt de lijn ingeperkt tot premetrostation Astrid. Nu is er nog enkel tram 10 die vanuit Deurne naar het Zuid rijdt. Beide trammen vervoerden tijdens de ochtendspits 2800 reizigers. Die mogen nu allemaal op tram 10 stappen. Ze kunnen ook naar station Opera 500 meter verderop lopen om daar tram 1 te nemen. En wie vanuit Deurne Zuid naar het stadscentrum wil, moet ook al niet meer rekenen op tram 24. Dat betekent dat je zal moeten overstappen, en dat is bijzonder onhandig voor gebruikers van  buggy s en rollators.”

(Foto: Victor Van Dessel)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)