Select Page

Wateroverlast op Eksterlaer wordt aangepakt

Wateroverlast op Eksterlaer wordt aangepakt

Het nieuwe ‘park’ op de site Eksterlaer is afgezet met nadarhekken. De groene zone die zou worden overgedragen aan het district Deurne, gaat op de schop.

De veelvuldige regens van februari en maart zetten de groene zone in de nieuwe woonwijk Eksterlaer blank. “De rijstvelden van Deurne.” zei bewoner Frank Verbrakel toen. Volgens projectleider David Peeters van bouwonderneming Vooruitzicht werd de wateroverlast veroorzaakt door een leemlaag onder de toplaag. Er zou een oplossing worden uitgewerkt. Volgens districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) is er meer aan de hand. Sekeris: “Op de site Eksterlaar werd een drainage aangelegd die het overtollig water van de groene zone moest afvoeren naar de wadi. Wij vermoeden dat de buizen zijn stuk gereden en dat de grond ook nog eens is dichtgereden. De aannemer gaat nu diepe voren trekken onder het gras, de buizen reinigen en het gras opnieuw inzaaien.  Dat kan vandaag omdat de speeltuin omwille van de coronacrisis toch gesloten is.”

Er is ook een probleem met de wadi. (nvdr. Een bufferings- en infiltratiegeul, bedoeld om regenwater in te grond te laten dringen.) Sekeris: “In de zomer van 2019 werd er algengroei vastgesteld. Dat komt deels omdat de site nog niet volledig is volgebouwd. Maar algen zijn een hardnekkig probleem. Vooruitzicht zal nu stromatten aanbrengen om het water te filteren.”

De districtsburgemeester herhaalt nog eens: “Het district is niet bereid om de gronden over te nemen zolang deze problemen niet zijn opgelost.”

Foto: Site Eksterlaer tijdens de regen van voorbije weken.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 90%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)