Select Page

Bewoners steken hun straat in een groen kleedje

Bewoners steken hun straat in een groen kleedje

Het voorbije weekeinde kreeg de Van Heymbeecklaan een groen kleedje aangemeten. Een tiental bewoners stak de handen uit de mouwen om een proefopstelling op te zetten.

De Van Heymbeecklaan is een van de projecten van ‘Gruunrant Onthardt’ waarbij verharde oppervlakten worden weggehaald zodat regenwater de grond kan indringen. Anne Stuer van Regionaal landschap de Voorkempen is projectbegeleidster. Zij gaf uitleg bij de werkzaamheden van de straatbewoners: “Met bloembakken en kunstgrasmatten geven wij aan hoe de straat er zou kunnen uitzien. In de straat is eenrichtingsverkeer ingevoerd en de rijweg zal worden versmald zodat de snelheid van het verkeer wordt afgeremd. Er zal schuin worden geparkeerd en het is de bedoeling dat bestelwagens op de Schotensesteenweg gaan staan. Na drie maanden volgt een evaluatie en zullen in een eerste fase kleine ingrepen kunnen gebeuren. Als in  2023 de riolen zullen zijn vernieuwd, wordt de straat helemaal vergroend.”

Districtsschepen Philip Van Acker (N-VA) was een gelegenheidsstraat- en groenwerker. Als was dit niet in zijn hoedanigheid van schepen maar wel van buurtbewoner. Hij glimlachte breed: “Dit project is er gekomen met de participatie van de mensen uit de straat. En dat was in volle coronaperiode geen eenvoudige klus.” Ook buurvrouw en straatvrijwilliger Christine Janssens is tevreden: “Veel mensen uit de straat zijn mee met dit project. De straat is dan ook gevoelig aan overlast bij hevige regenneerslag.”

De ontharding van de Van Heymbeecklaan is een project van GruuntRant, Antwerpen aan ’t Woord en Regionaal Landschap de Voorkempen i.s.m. district Deurne en stad Antwerpen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)