Select Page

Wandelaars lopen nieuw wandelpad in

Wandelaars lopen nieuw wandelpad in

Gistermiddag werd het Ertbruggepad ingelopen. Het is een wandeling van 13 kilometer doorheen weilanden, akkers, dreven, bos en boomgaarden.

De aftrap van de nieuwe wandelroute werd gegeven op het marktplein van Wijnegem waar een startbord is neergepoot. De route is aangeduid met een gele kleur. Het project is een samenwerking tussen Toerisme Voorkempen, de gemeente Wijnegem en het district Deurne. De wandeling leidt langs plekjes zoals de Boze dreef, een 600 meter lange dreef van lindebomen, een stukje historisch traject van de oude Turnhoutsebaan voordat ze 500 meter zuidwaarts werd verlegd, het geboortebos van baron de Borrekens en verder door het ‘oud bos’ dat al vermeld stond op de Ferrariskaarten. En met een beetje meeval kunnen wandelaars Ardeense voskoppen en Schotse Hooglanders ontmoeten.

Na de ‘doopwandeling’ werden de deelnemers in de zomerbar in gemeenschapscentrum ’t Gasthuis in Wijnegem getrakteerd op een drankje. De buurtmobiel van het district Deurne was aanwezig en bood het hele toeristische aanbod van Toerisme Voorkempen, Wijnegem en Schatten van Deurne aan. Ideaal voor wie graag op vakantie wil gaan maar niet ver wil of kan reizen.

Wie Ertbrugge graag op eigen initiatief ontdekt, kan dat met de audiogids van Schatten van Deurne. Je ontdekt de geschiedenis en de natuurpracht van dit beschermd landschap. https://izi.travel/nl/b6bc-landschap-ertbrugge/nl#8120a948-7943-4c7a-8b61-405bc543162f

Foto: De eerste wandelaars van het Ertbruggepad.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)