Select Page

Schietpartij op de Bisschoppenhoflaan

Schietpartij op de Bisschoppenhoflaan

Rond 1u vannacht werd een huis beschoten op de Bisschoppenhoflaan in Deurne. De politie vond achteraf één kogelinslag in de garage.

“Een bewoner meldde dat zijn huis werd beschoten. In het huis waren op dat ogenblik nog 10 mensen aanwezig, maar niemand raakte gewond”, zegt Lieselotte Claessens van het parket van Antwerpen. Naar de oprit van datzelfde huis werd vorige maand nog een flitsgranaat gegooid. Dat is een granaat die wel een luide knal geeft, maar geen schade veroorzaakt.

Na de schietpartij stelde de politie een wegversperring op aan de Cantincrodelaan in Borsbeek. Een verdachte auto weigerde te stoppen. “Dat voertuig is tegen hoge snelheid langs die versperring gereden, waarna de politie een schot heeft gelost. Het voertuig kon ontkomen en is later in Rotterdam teruggevonden, maar zonder de inzittenden”, vertelt Claessens. De auto, een witte Volkswagen Golf, had Nederlandse nummerplaten.

Een derde schietincident was er op de Boomsesteenweg in Wilrijk. Lieselotte Claessens gaat verder: “Of er een verband is tussen de twee zaken en of er een link is met het drugsmilieu, wordt nu verder onderzocht door de onderzoeksrechter.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)