Select Page

Gevaarlijk fietspad

Gevaarlijk fietspad

De Vosstraat maakt deel uit van de districtenroute, een fietsroute die de districten verbindt. Maar het fietspad aan de pare kant van de straat is gevaarlijk.

We kregen de opmerking van een fietser die niet met naam wil worden vernoemd. Het gedeelte van het fietspad van de Vosstraat tussen Diksmuidelaan en Alfred Oststraat is onderdeel van de districtenroute. (nvdr. een fietsroute die loopt van Hoboken, Wilrijk, Berchem, Mortsel, Borgerhout, Deurne, Schoten en Merksem tot aan de Luchtbal.) Het fietspad aan de kant van het vliegveld, de onpare zijde van de straat, werd enige tijd terug vernieuwd. Het deel aan de overkant bleef zoals het was, een strook deels afgescheiden met afgeronde betonnen boordstenen, ook wel biggenruggen genoemd. De blokken tegenover de Kringwinkel van Deurne worden door de auto’s die hier parkeren om afgedankte huisraad af te geven, vaak van hun plaats gereden. Waardoor ze op het fietspad komen.

Dit deel van de straat behoort tot Berchem. Een vraag dus voor districtsschepen voor publiek domein en mobiliteit, Bruno De Saegher (N-VA). De schepen heeft al onmiddellijk de technische dienst opdracht gegeven om de boordstenen weer op de plaats te leggen. De Saegher: “We zullen ze ook steviger verankeren dan voorheen.” De schepen zal eveneens de Kringwinkel vragen om hun klanten te stimuleren om te parkeren in de Hofstadestraat, naast de winkel. De Kringwinkel zelf is ondertussen begonnen met de aanleg van een nieuwe ‘geefpoort’ aan de zijkant van de winkel.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)