Select Page

Geen leeuwenvlaggen aan de officiële gebouwen

Geen leeuwenvlaggen aan de officiële gebouwen

Districtsraadslid Jan Van Wesembeeck (V.B.) was gisteren teleurgesteld dat niet alle openbare gebouwen in Deurne getooid waren met de officiële vlag van de Vlaamse gemeenschap: de Vlaamse leeuw.

Van Wesembeeck, die tevens fractieleider is van zijn partij in de Deurnese districtsraad, was gisteren even op ronde in het district. Hij zag wel een leeuwenvlag aan het districtshuis hangen, maar aan de brandweerkazerne op de Waterbaan of aan het stedelijk magazijn van AG Vespa in De Berlaimontstraat waren geen vlaggen te bespeuren. Ook aan de stedelijke scholen hingen geen vlaggen uit. “Nochtans moet volgens de regelgeving van Vlaanderen, vastgelegd in een omzendbrief van de minister-president van de Vlaamse Gemeenschap, op 11 juli de Vlaamse vlag worden uitgehangen aan gebouwen van de stad en het district inclusief de gebouwen van gemeentelijke scholen.” aldus Van Wesembeeck.

Het Vlaams Belang had de bui al zien hangen en had op de vooravond van 11 juli een mail gestuurd naar burgemeester De Wever en districtsburgemeester Sekeris (beiden N-VA). Van Wesembeeck: “Daarin hebben wij hen er op gewezen dat zij er moeten op toezien dat de wet die vastlegt op welke feestdag er een bepaalde vlag dient te hangen aan alle officiële gebouwen gerespecteerd zou worden. Omdat men nu weer deze wet heeft genegeerd, zullen wij klacht indienen bij de hogere overheid, tot bij de bevoegde minister indien nodig.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Ronald

    Dit is natuurlijk het gevolg van oneindig blijven snoeien in alles en nog wat. Vroeger waren er conciërges in elke school, maar die zijn allemaal weg bespaard en dus is er nu in volle vakantie niemand meer om de vlag uit te hangen, wat vroeger de taak was van de conciërge was. Bovendien zijn de scholen geen stadseigendommen meer, maar eigendom van het Autonoom Gemeentebedrijf SO. Omdat zij autonoom zijn, geldt voor hen de bestuurlijke verplichtingen niet meer, tenzij dit in hun statuten van oprichting zou staan of in de wettelijke context van hun oprichting. Het idee van autonome gemeentebedrijven op te richten komt van destijds minister en ook ooit schepen in Antwerpen, Hugo Schiltz (VU). Kort samengevat hoe je door enggeestige besparingen zelf in je eigen voeten schiet……

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)