Select Page

Sociale woningen staan te koop

Sociale woningen staan te koop

In de buurt van het vliegveld staan er verscheidene sociale eengezinswoningen te koop. En dat verontrust gemeenteraadslid Karen Maes (Groen).

Het was gemeenteraadslid Maes opgevallen dat op het driedistrictenpunt van Deurne, Borgerhout en Berchem aan het vliegveld verschillende sociale woningen te koop staan. Zij stelde hierover in de ‘gemeentelijke commissie wonen’ een informatieve vraag aan stadschepen voor wonen, Els van Doesburg (N-VA). Maes: “In het bestuursakkoord staat geschreven dat de stad 5000 nieuwe of grondig vernieuwde sociale woningen wil realiseren. Maar er beweegt echter niet zoveel, integendeel. Eengezinswoningen worden nu verkocht terwijl er een nood is aan dit soort van huizen. De wachtlijsten van grote gezinnen zijn erg lang.” Maes wilde van de schepen graag weten over hoeveel panden het ging en waarom nu net de eengezinswoningen worden afgestoten terwijl nieuwbouw vooral kleine appartementen oplevert.

De schepen antwoordde dat sociale woonmaatschappij De Ideale Woning 28 huizen verkoopt omdat de kost om deze huizen verhuurbaar, comfortabel en veilig te maken te hoog zou liggen. van Doesburg: “De gebouwen moeten voldoen aan een strengere regelgeving omtrent energie en woonoppervlakte.” De schepen zei nog dat de stad zou toekijken op welke ‘woning typologieën’ zou worden ingezet. Karen Maes riep de schepen op om als stad de regie in handen te nemen om die eengezinswoningen wel te renoveren op een rendabele manier, eventueel met stedelijke middelen. Zodat die huizen bij de doelgroep blijven waarvoor ze bestemd zijn.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)