Select Page

Actiegroepen verliezen rechtszaak over uitbreiding luchthaven

Actiegroepen verliezen rechtszaak over uitbreiding luchthaven

Het vonnis in de rechtszaak die actiegroepen ‘Vliegerplein’ en ‘Verlenging Nooit’ aanspanden tegen de Vlaamse Overheid is uitgesproken. De vordering van de actiegroepen werd afgewezen.

Piet De Roeck, woordvoerder van Burgerplatform Vliegerplein verklaart: “Tot verbazing en ontgoocheling heeft de rechtbank onze vordering afgewezen. Dit betekent dat ook de burgerlijke partijstelling van de stad Mortsel en de gemeente Borsbeek afgewezen is. De procureur had nochtans de veroordeling wegens bouwmisdrijven gevraagd; bouwmisdrijven die werden vastgesteld door de bevoegde stedenbouwkundige ambtenaar. Het is voor ons onbegrijpelijk en zeer opmerkelijk dat de rechtbank zelfs deze vordering niet heeft gevolgd. We vragen nu een kopie van het volledige vonnis op, zodat wij de motivatie kunnen beoordelen samen met onze advocaten.”

De actiegroepen dagvaarden de Vlaamse overheid omwille van ‘de illegale uitbreiding van het vliegveld, de bouwovertreding ter gelegenheid van de aanleg van de tunnel en de exploitatie zonder milieuvergunning.’ Bij de aanleg van de tunnel is er een verharding onder een strook landbouwgrond aangebracht. De actiegroepen eisten het herstel van de landbouwzone in haar oorspronkelijke staat zoals opgelegd door de bouwvergunning. De procureur volgde de zienswijze dat er overtredingen zijn gebeurd.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 90%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)