Select Page

Parkeerplaats wordt caféterras

Parkeerplaats wordt caféterras

Een parkeerplaats voor gehandicapte chauffeurs veranderde in een caféterras. Een schrapping van een overbodige parkeerplek of een annexatie van het openbare domein door de cafébaas?

Een dame die slecht ter been is, stelde een wanhopige vraag: “De parkeerplaats voor gehandicapten op de hoek van de Eyendijkstraat en de Frank Craeybeckxlaan is verdwenen. Ik zette er mijn wagen telkens ik naar de bank daar tegenover ging. Nu is dat plots een terras van het café op de hoek geworden.” Een vraag voor districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA). “Neen, die plaats is niet opgeheven. We hebben ze enkel verplaatst naar wat verder in de straat.” antwoord Sekeris: “Café Billiard heeft toelating gekregen om zijn terras uit te breiden. Enerzijds omdat de klanten in het kader van de corona maatregelen wat meer uit elkaar moeten zitten. Anderzijds omdat het café een deel van zijn terras was kwijtgespeeld door de aanleg van de tijdelijke inrichting van de pleintjes op de Frank Craeybeckxlaan.”

De districtsburgemeester voegt er nog aan toe: “Wij willen bij de vernieuwde aanleg van de Frank Craeybeckxlaan ook meer plaats geven aan de horeca.”

(Foto: Swake)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

 1. rieke Lathouwers

  Hé Wilfried, dit is geen kritiek, hoor! Wel een kleine verfijning, misschien weet je dit nog niet. U begint uw artikel ‘Parkeerplaats wordt caféterras’ met ‘Een parkeerplaats voor gehandicapte chauffeurs…’. De benaming door de dame in kwestie is correcter: ‘Een parkeerplaats voor gehandicapten…’.
  Zelf ben ik 80% invalide wegens een hersentumor en bezit zulke parkeerkaart. Gelijk wie die mij vervoert mag deze parkeerkaart gebruiken tijdens dat vervoer. Bvb: bovenvernoemde dame is NIET in staat zelf te rijden. Gelijk wie die haar naar de bank voert voor haar verrichtingen, mag deze parkeerkaart gebruiken tot ze klaar zijn in de bank en weer weg rijden.
  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben.
  Wist je trouwens dat ik eerst géén parkeerkaart kreeg, dat was enkel voor 50% invalide aan de onderste ledematen (en zo nog wat). Toen werd dat ineens als discriminatie aangekaart en kregen ook alle 80+% invaliden een parkeerkaart!
  Groetjes! rieke

  Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)