Select Page

Laatste viering in de Sint Pauluskerk

Laatste viering in de Sint Pauluskerk

In de Sint Pauluskerk in Deurne Centrum had na 60 jaar de laatste viering plaats. De kerk wordt aan de eredienst onttrokken.

De kerk was volgelopen met gelovigen die afscheid kwamen nemen van hun kerk. Leden en oud-leden van het kerkkoor luisterden de viering muzikaal op. Voor de gelegenheid werd de ‘mis van Etienne Vergauwen’ uitgevoerd, een parochiaan. Hij heeft alle gebeden, van intrede tot slotzang, op muziek gezet.

Op het einde van de viering nam Stefaan De Belder, uittredend voorzitter van de kerkraad, het woord. Hij bedankte de voorgangers, waaronder Rik Van Beek, die jarenlang de vieringen zijn voorgegaan. De Belder: “Wij denken ook aan alle mensen die deze feestelijke viering mogelijk maakten: kerkfabriek, kerngroep en liturgische werkgroep en vooral ook aan alle mensen die aan de basis lagen van onze Sint-Paulus Parochie en meevierden tot op heden, gedurende deze 60 jaar. Wij hebben allemaal met gemengde gevoelens deze viering beleefd. Wij hebben teruggedacht aan onze dierbare ouders en grootouders, kinderen en kleinkinderen, die in deze kerk en parochie vele mooie momenten hebben mogen beleven. Laat ons dit blijven koesteren.”

De voorzitter besloot: “De parochie stopt, de kerk sluit, maar leeft verder in ieder van ons en tussen ons. Want parochie en kerk zijn mensen die gelovig in het leven staan en steun vinden in de leer van God en Jezus, en in elkaar.” De parochiale activiteiten worden overgenomen door buurparochie Sint-Fredegandus.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)