Select Page

Gezellige druk in de voormiddag, stormweer in de namiddag

Gezellige druk in de voormiddag, stormweer in de namiddag

Afgelopen zondag was het dan zover… het eerste evenement van winkelvereniging Gallifort na corona. Wat begon als nevenactiviteit van de koers groeide doorheen de maanden uit tot een volwaardig evenement langs de koers.

In het eerste deel van de Gallifortlei (Turnhoutsebaan tot Eikblokstraat) konden de snuisteraars hun slag slaan. Meer dan 70 rommelmarktkraampjes schreven zich in voor deze eerste editie. In minder dan 3 weken na de aankondiging waren de plaatsen uitverkocht.

De dag begon zonnig met hier en daar een wolk. Ideaal marktweer… niet te koud, niet te warm. Om 7u begonnen de eerste hun stand om te bouwen, om tegen 8u de rommelmarkt te openen. Ook aan de kruispunten kon je springen op het springkasteel, bieren vant vat drinken, verse hamburger/hotdogs/frietjes eten, ijsjes eten en voor het zomergevoel te maximaliseren waren er ook mojito’s.

De voormiddag was een immens succes. De verkoop liep voor de standhouders gesmeerd, Nick Karnas bracht het eerste optreden ter hoogte van de Palinckstraat. Nadien bracht “Bitte” Zuiderse sfeer tot in de Gallifortlei. Ook Marie-Anne (Fleur!) wist met haar straattheater act de mensen te animeren. 

En toen gingen de hemelssluisen open…

De buienradar was vroeg in de ochtend nog optimistisch: een matige bui om 13u en nadien wat bewolking. De realiteit bleek echter anders. Een stortvloed die we in jaren niet meer gezien hadden voltrok zich over Deurne. 

De organisatie besloot dan ook meteen om de mensen te laten opruimen en wagens vroegtijdig toe laten. Zo kon iedereen veilig naar veiligere oorden opzoeken.

Om 15u trok het terug open en ging het feest toch nog beperkt verder met de buurtbewoners. Zowel aan broodjeszaak Bakerville’s als aan marketingbureau WebKrunch kwam Deurnese dans en muziekgroep Fata Murgana (gekend van de opening Vennebar) een optreden brengen. Een gezellige bende die met veel ambiance de mensen en de sfeer door middel van muziek, dans en blitse kostuums terug op gang trok.

Benny Bruggeman (De Zingende Ober) sluit samen met saxofonist de dag zwoel af met enkele leuke nummers. 

De organisatie is blij met de opkomst en kijkt al uit naar een nieuwe editie volgend jaar. Die zou plaatsvinden op zondag 3 juli 2022. Als het weer het toelaat een nieuwe jaarlijkse feestdag voor Deurne.

Alain Hoeckx

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Sunny
06:4520:38 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 83%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)