Select Page

Deurnese groep Flying Horseman brengt Mothership uit

Deurnese groep Flying Horseman brengt Mothership uit

Flying Horseman is een groep rond Bert Dockx. De band heeft een nieuw album uitgebracht: ‘Mothership’. De nummers op dit album hebben twee jaar kunnen rijpen in het ‘repetitiekot’ in Deurne.

In de zomer van 2018 begon Flying Horseman met het uitwerken van nieuw materiaal. In de luwte van hun repetitielokaal in de Clara Snellingsstraat groeiden de nieuwe nummers die uiteindelijk vorm kregen in het album ‘Mothership’. Voor dit album werd samengewerkt met Jasper Maekelberg, gekend van onder meer Balthazar en Bazart. Omdat Bert Dockx en Jasper Maekelberg twee erg verschillende muzikale persoonlijkheden zijn, stellen we dan ook de vraag hoe beiden elkaar hebben gevonden. Dockx: “Tja, een schuchter maar prikkelend gesprek op café was voldoende om te beslissen dat wij zouden samenwerken.”

Tien jaar nadat Flying Horseman hun debuut ‘Wild Eyes’ uitbrachten, ligt nu hun zesde album in de rekken. We vragen aan Bert Dockx waarin hun nieuwste creatie verschilt met vorig werk. Dockx: “We hebben hard gewerkt om een uitgepuurd album te maken met daarop acht kleurrijke songs met een diep hart en een ruime blik. De sound is naar ons aanvoelen transparant, direct en punchy, zonder afbreuk te doen aan de gelaagdheid en de sfeer die onze band typeren.” We kunnen er nog aan toevoegen dat alle bandleden op de voorgrond treden: Mattias Cré en Alfredo Bravo met een krachtige ritmesectie, de zusjes Loesje en Martha Maieu met zang, synth- en gitaarklanken en frontman Bert Dockx met zang en gitaar.

Een proefbeetje: Secrets: https://youtu.be/qD4Jt-xF1p8?list=RDJnL3w4sWG18 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 90%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)