Select Page

Russische belangstelling voor Deurnese fotograaf

Russische belangstelling voor Deurnese fotograaf

Fotograaf Jan Dirkx stelt tentoon en zijn foto’s worden opgemerkt tot in Rusland. Wegens de overeenkomsten met de verhalen van Anton Tsjechov.

Jan Dirkx is een vermaard fotograaf uit Deurne. Enkel jaren terug hield hij in het districtshuis een tentoonstelling ‘Selfies in een pretpark’. Die selfies zijn kleine foto’s, miniatuurtjes als het ware, die een aparte kijk op de wereld geven. Soms met een knipoog, een schalkse kijk op de wereld. Twee jaar geleden was de tentoonstelling te bezichtigen in het districtshuis van Deurne. Wie de expositie toen heeft gemist, kan nu zijn kans grijpen. De Selfies hangen de volgende twee weekeinden van 13 tot 18 u. in galerij Honoloeloe Art Space, Kloosterstraat 152 te Antwerpen .

Wie de tentoonstelling heeft opgemerkt, is de Russische journaliste Ianina Cozari, Zij vergeleek het fotowerk van Jan Dirkx met de verhalen van Anton Tsjechov. Deze Russische schrijver wordt geroemd als een van de beste korte verhaalschrijvers op wereldniveau. Tsjechov schrijft verhalen over uiteenlopende onderwerpen en maakt diepe, veelzijdige en psychologische analyses. Jan Dirkx voelt zich hierdoor vereerd: “Mijn foto’s vergelijken met de ironische maar vrolijke verhalen van Tsjechov, dat vind ik een straf compliment”.

Foto boven: een werk uit de tentoonstelling

Foto onder: (vlnr) Ianina Cozari en Jan Dirkx

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)