Select Page

Ook oudere mensen willen elkaar weer zien

Ook oudere mensen willen elkaar weer zien

Met ruim 40 waren ze, en allemaal blij dat ze elkaar na de beperkende corona maatregelen eindelijk konden weerzien.

Het was de eerste keer sinds maart 2020 dat trefpunt OKRA Sint Jozef nog eens een activiteit inrichtte waarop alle leden welkom waren. Van de 114 leden waren er iets meer dan 40 afgezakt naar zaal Drakenhof. Voorzitster Silvia De Fré vertelt: “Onze leden zijn al sinds het uitbreken van de coronacrisis thuisgebleven. Voor sommigen was dat een echt isolement, want buiten een bubbelcontact zagen ze niemand anders meer.”

Maar nu zijn de activiteiten weer van start gegaan. De Fré: “We vliegen erin met een ‘battle van de OKRA trefpunten. In heel de provincie worden de trefpunten uitgenodigd om een aantal uitdagingen op te nemen. Dat zijn onder andere popjes maken voor een kinderziekenhuis, mutsjes maken voor smoothies voor Welzijnszorg, koekjes bakken voor de eigen leden, met zoveel mogelijk leden meedoen aan een voetrally, enz.. De winnaar krijgt een eigen trefpuntvlag.”

OKRA is in normale tijden een vereniging van 55-plussers. Er zijn tal van mogelijkheden om leeftijdsgenoten te ontmoeten en samen activiteiten te doen. De voorzitster somt op: “Wekelijks is er een bijeenkomst waarop mensen kunnen biljarten, kaarten, creatief bezig zijn of spelletjes spelen. Er zijn om de twee weken fietsuitstapjes en eenmaal per maand een dansactiviteit. En samen met andere trefpunten in de provincie worden er ook uitstapjes gemaakt. Dat was allemaal stilgevallen. Tot nu.”

Praktisch: In Deurne zijn vijf trefpunten: Heilig Hart, Sint Rumoldus, Sint Rochus, Sint Jozef en Kronenburg. Meer info vind je op: www.okra.be

Foto: voorzitster Silvia De Fré bij de resultaten van de ‘battle van de trefpunten’.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Rain Shower
06:4720:37 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 10km/h WNW
Humidity: 62%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)