Select Page

Luitenant Lippenslaan wordt een fleurige straat

Luitenant Lippenslaan wordt een fleurige straat

Gazet van Deurne kreeg een opvallend briefje van Annelies Boerema uit Borgerhout in haar bus: “Buurtbewoners van Borgerhout komen op zaterdag 21 oktober op straat. Niet om te betogen, maar om zelf bloembollen te planten in de middenberm van de Luitenant Lippenslaan. We delen graag deze positieve activiteit.”

Onze nieuwsgierigheid was gewekt. Even rondhoren leerde dat het ‘Groeidag’ was in Borgerhout. Dat is een initiatief van het districtsbestuur in samenwerking met Klimplant vzw. Bewoners kunnen bijvoorbeeld zelf een geveltuin aanleggen, samen hun straat vergroenen of alles eens grondig poetsen. Er is een dag in de lente en een in de herfst.

Annelies Boerema uit de René Carelsstraat nam met haar buurtnetwerk het initiatief om tijdens deze Groeidag bloembollen te planten op de Luitenant Lippenslaan. Boerema: “Deze bloembollen kochten we aan met het budget van het ‘Wijklabo’, dat is een participatieproject van het district. De wijk zet hoog in op vergroening.”

(Foto: Wim Hadermann)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)