Select Page

Deurnese artiest wordt in Cuba opgepikt

Deurnese artiest wordt in Cuba opgepikt

De Deurnese House composer/producer Dmunsch en Funk/Disco artiest UnionSteve uit Londerzeel worden opnieuw opgemerkt in het buitenland.

Dmunsch, artiestennaam van Alexander Diemunsch, en funk/disco artiest UnionSteve, naam waarachter Steven De Bondt schuilgaat, zullen een live set spelen voor het Cubaanse Aquafest, een live-streaming festival dat doorgaat van 2 tot 4 juli en gericht is op elektronische muziek. Een live set is een concertuitvoering door een elektronische muziekgroep of -artiest waarbij elektronische instrumenten zoals drumcomputers, synthesizers en samplers worden gebruikt om muziek uit te voeren.

Maar hoe komt een artiest uit Deurne nu in Cuba terecht? “Het idee om een live set op poten te zetten was al langer aan het rijpen, maar tot nu toe hadden we er nooit echt werk van gemaakt. Tot ik via de sociale media werd aangesproken door Alex6Music, een Cubaanse producer/composer die verbonden is aan Radio Angulo, een Cubaans radiostation. Hij was onder de indruk van mijn nummer “Day To Day” en vroeg me of we geen sessie wilden opnemen voor een livestreaming festival dat hij organiseert. Dit heeft ons aangemoedigd om het eindelijk te doen”, aldus Dmunsch.

Het is niet de eerste keer dan Dmunsch & UnionSteve succes oogsten in het buitenland. Met hun nummers “We Own The Summer” en “Free World” won het duo vorig jaar al de tweede prijs op respectievelijk de Mid-Year en End-Year Song Contest van Claudia eRecords, een Australisch platenlabel

Foto: (vlnr)  UnionSteve en Dmunsch

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)