Select Page

Dierenasiel Socio vzw krijgt financiële steun

Dierenasiel Socio vzw krijgt financiële steun

Dierenasiel socio vzw in Deurne kan rekenen op een eenmalige energiesteun van € 2.630 van Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Tot voor kort ontvingen dierenasielen geen structurele steun vanuit de overheid. In 2020 kwam hier verandering in en kunnen dierenasielen rekenen op financiële steun van Vlaanderen. Bovenop deze structurele steun wilde de minister een eenmalige extra inspanning doen specifiek voor de fors gestegen energiefacturen.

In totaal heeft Dierenminister Weyts € 663.000 uitgekeerd aan dierenasielen om hen te helpen met hun hoge energiefactuur. Het concrete bedrag dat wordt uitbetaald, is afhankelijk van de grootte van het asiel en dus van het energieverbruik en de gemaakte kosten. Voor Socio vzw in Deurne gaat het om een bedrag van € 2.630.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) is verheugd met het initiatief van Ben Weyts: “Ook dierenasielen hebben het vandaag moeilijk door de torenhoge energiekosten. Socio is een vaste waarde in Deurne en wij zijn dan ook heel blij dat de minister een initiatief neemt om daar iets aan te doen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)