Select Page

Nieuwe invulling voor de gesloten sorteerstraatjes

Nieuwe invulling voor de gesloten sorteerstraatjes

Het is nu een jaar geleden dat 21 sorteerstraatjes in Antwerpen gesloten werden. Voor Deurne waren er twee: aan het kruispunt Ertbruggelaan/Venneborglaan en op de Van Duyststraat, aan het speelpleintje. De zuilen van de containers verdwenen en in de plaats kwam er grote rood-wit gestreepte tegels op een soort deksel van circa 4 m².

Deze plekken hebben na een jaar nog geen andere invulling gehad en dat terwijl de openbare ruimte in onze stad beperkt is. Die ruimte moet dan ook zo kwalitatief mogelijk worden ingevuld”, zegt districtsraadslid Giuliana Chirinos Saavedra (Groen). Ze interpelleerde districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) over de plannen voor de invulling .

Chirinos: “De districtsburgemeester antwoordde dat er een voorstel is om er in Kronenburg twee parkeerplaatsen van te maken. Voor Ertbruggelaan/Venneborglaan is er overleg geweest met de Groendienst en Waterlink om te onderzoeken of deze plek geschikt zou zijn voor wateropslag. Dat onderzoek loopt nog, zei Sekeris, die ook toegaf dat het lang duurt. Hij voegde nog toe dat het pleintje aan de Venneborglaan in aanmerking zou komen voor ontharding.”

De groene politica besluit: “Er zijn dus nog geen concrete uitvoeringsplannen voor deze gesloten sorteerstraatjes. Pas midden 2022 ten vroegste. We begrijpen dat de herbestemming van die ruimte weloverwogen dient te gebeuren, maar we dringen toch aan om met de buurt in gesprek te gaan en te luisteren naar hun ideeën over de invulling van de vrijgekomen ruimte”.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 2

(advertenties)