Select Page

Sporters wuiven naar rusthuisbewoners

Sporters wuiven naar rusthuisbewoners

Brabo atletiekclub gaat zoals vele clubs doorheen moeilijke tijden. Maar dat belet de sporters niet om aan mensen te denken die eenzaam zijn.

Gisteravond, voor de training van de jongeren van atletiekclub Brabo aanving, trokken de toekomstige Borlées en Thiams naar woonzorgcentra Europasquare en De Tol. Clubvoorzitter Georges Dhoy legt uit waarom: “Wij gaan als sportclub in deze coronatijd door een moeilijke periode. Dat belet ons niet om als club even stil te staan bij de gedachten aan de vele oudere mensen die in deze kersttijd geen bezoek mogen ontvangen en zich daardoor eenzaam voelen. Op 800 meter van onze atletiekpiste te Deurne bevinden zich twee woonzorgcentra: Europasquare en De Tol.”

De jeugdatleten hebben de afgelopen weken tekeningen gemaakt voor de rusthuisbewoners om ze een hart onder de riem te steken. En voor ze aan hun wekelijkse training begonnen, trokken ze in looppas naar de twee woonzorgcentra om ze af te geven en om even te zwaaien naar de bewoners. Georges Dhoy voegt er nog aan toe: “Ook voor het zorgpersoneel, die zich dag in dag uit volop voor deze mensen inzetten, voorzagen wij een kleine versnapering.” De miniemen, pupillen en benjamins liepen naar De Tol. De kangoeroes gingen wuiven voor Europasquare.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)