Select Page

Borsbeekse knip zorgt voor meer verkeer in Deurnese straten

Borsbeekse knip zorgt voor meer verkeer in Deurnese straten

De gemeente Borsbeek heeft de August Van Putlei ‘geknipt’. Daardoor zien een aantal straten in Deurne plots meer verkeer.

Omdat er teveel sluikverkeer was in de August Van Putlei in Borsbeek, heeft het gemeentebestuur beslist om de straat te ‘knippen’. Met bloembakken en een paaltje op de rijweg kunnen auto’s er niet meer door. Fietsers en voetgangers kunnen ongeremd verder. De August Van Putlei is een belangrijke fietsas in de buurt. Ze vormt de verbinding tussen de fietspaden op de Eksterlaar en de fietstunnel onder de Frans Beirenslaan naar het centrum van Borsbeek en wordt ook door scholieren veel gebruikt. “Maar er is teveel sluikverkeer is in deze straat dat bovendien te snel rijdt waardoor de realisatie van een fietsstraat haast onmogelijk is.” aldus de Borsbeekse burgemeester Dis Van Berckelaer (I.B.).

De knip veroorzaakt echter meer verkeer in straten op Deurnese grondgebied. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA): “Wij hebben een aantal telramen in de straten rondom en wij merken een toename van het verkeer daar.” De bewoners van de Mortselsesteenweg en Manenbruggestraat zien een pak meer auto’s in hun straten. Maar burgemeester Van Berckelaer maakt zich sterk dat op termijn de chauffeurs gebruik zullen maken van Drakenhoflaan, Borsbeeksesteenweg en de Robianostraat, wat ook de doorgangsroute is. De opstelling blijft drie maanden staan en wordt dan geëvalueerd.

(Foto: Marc)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *