Select Page

Brandweeroefening wordt volgende dag een echte interventie

Brandweeroefening wordt volgende dag een echte interventie

De brandweer van Antwerpen heeft de voorbije dagen geoefend op het ijs van het openluchtzwembad van het Boekenbergpark. De opgedane ervaringen konden een dag later al worden aangewend.

De vrieskoude van de voorbije week zorgde voor een dikke laag ijs op de vijver en het openluchtzwembad van het Boekenbergpark. Een buitenkansje voor de brandweer van Antwerpen om zich te bekwamen in interventies waarbij mensen door het ijs zijn gezakt. De brandweerlui oefenden vrijdag en zaterdag in het zwemgedeelte onder meer met een ‘hansa board’, een redplank voor ongevallen op het water. Wat zij niet beseften, was dat zij de volgende dag al zouden terugkeren, maar deze keer voor echt. In de vijver, ter hoogte van de rotsenbrug en het natuurhistorisch museum, was een kind dat zich op het ijs had gewaagd, erdoor gezakt. De moeder die het kind wilde helpen, zakte eveneens door het ijs. En ook een jongeman die ter hulp snelde, belandde eveneens in het water.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse. Máire Ní Ghabháin, die op wandel was in het park, zag het gebeuren: “De reddingsactie duurde geruime tijd. Er waren 5 brandweerauto’s, een mug van AZ Monica en politieagenten.” De duikers van de brandweer konden het onfortuinlijke drietal uit zijn benarde positie halen. Ze gebruikte daarbij het ‘hansa board’. Moeder en kind werden wegens onderkoelingsverschijnselen voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gevoerd.

(Foto: Ria Nagels)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Fair
06:4520:38 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 19km/h SSW
Humidity: 81%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)