Select Page

Deurne heeft een sociale kruidenier

Deurne heeft een sociale kruidenier

Gisteren opende de sociale kruidenier Deurne officieel de deuren. De winkel richt zich op mensen die het moeilijk hebben.

Districtsschepen van sociale zaken Frank Vercammen (Vooruit) was trots toen hij het symbolische lintje doorknipte. Want bij de sociale kruidenier kunnen Deurnenaren met een beperkt budget winkelen aan een lage prijs. Klanten worden doorverwezen door sociale diensten zoals het OCMW en de mutualiteiten. Na een kennismakingsgesprek krijgen ze een persoonlijke klantenkaart die zes maanden geldig is. De kaart kan worden verlengd. De sociale kruidenier Deurne is dinsdagnamiddag open. In de toekomst kunnen er extra openingsmomenten bijkomen. Klanten kunnen een bedrag besteden in functie van hun gezinsgrootte. Er wordt aandacht besteed aan gezonde voeding en een gevarieerd aanbod.

Districtsschepen Vercammen gaf meer uitleg: “Het is de ambitie van dit districtsbestuur om van Deurne het meest sociale district te maken. De sociale kruidenier is een belangrijke stap in die richting. Bovendien is het een ontmoetingsplaats waar mensen een luisterend oor vinden. Er zullen activiteiten, workshops en vormingen georganiseerd worden voor iedereen. Zo versterken we gezinnen in armoede en garanderen we een goede mix voor iedereen in de buurt.” De sociale kruidenier draait op een team van vrijwilligers. Zij voeren kennismakingsgesprekken met nieuwe klanten, organiseren de aankopen en het stockbeheer. De sociale kruidenier is steeds op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers.

Sociale kruidenier Deurne: Merksemsesteenweg 26-28, Deurne Noord.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)