Select Page

Struiken zijn verwijderd in het broedseizoen

Struiken zijn verwijderd in het broedseizoen

Op het Eksterlaar, in het huizenblok gevormd door Manebruggestraat, Eksterlaar, Hof van Nieles en Constant Jorislaan, komt een cohousingproject. Cohousing projects CVBA zal 23 wooneenheden met gemeenschappelijke ruimten realiseren. Na een lange administratieve weg, zijn de werkzaamheden van start gegaan.

De aannemer begon begin juni met het slopen van enkele gebouwtjes en het verwijderen van alle bomen en struiken. En daar wringt voor enkele buren het schoentje. Frank Verbrakel vertolkt het gevoel van een aantal omwonenden: “Het cohousingproject kapt alle groen weg, en dat in volle broedseizoen. Alle nesten van vogels en vleermuizen zijn vernield. Nu rest er enkel een desolate zandvlakte. De opbouwwerken starten slechts in het najaar. En zeggen dat de nieuwe bewoners daar pretenderen dat ze ecologisch gaan leven.”

Een vraag voor Veerle Piessens, projectbegeleider. “Was het broedseizoen dan nog niet afgelopen?” reageert zij verrast. Volgens de projectbegeleider slepen de procedures langer aan dan gewenst. Piessens: “We hebben uiteindelijk in maart de grond kunnen verwerven. Dan is de archeologische dienst van de stad komen kijken. Nu willen we verder. De gebouwtjes die er nog stonden moesten weg want er moeten nog metingen gebeuren om de stabiliteitsstudie verder af te werken. Dan is het wachten op de bemalingsstudie en eens die rond is hopen we te kunnen starten met de opbouw.” Spiessens betreurt de kapwerken maar voegt er aan toe dat er geen tijd meer mocht verloren gaan.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 10°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 49%
Pressure: 1021mbar
UV index: 1

(advertenties)