Select Page

Nieuwe mobiele kraan kan 125 ton heffen

Nieuwe mobiele kraan kan 125 ton heffen

Gosselin Logistics investeert in een extra kraan voor haar terminal langs het Albertkanaal. Maandag 3 mei zal de kraan als bouwpakket via het binnenwater worden geleverd aan de terminal en start de opbouw.

“Uiteraard heeft de verbreding van het Albertkanaal en de uitbreiding van onze kaaimuur een positieve impact op onze activiteiten. Gosselin blijft investeren in duurzame en ecologisch verantwoorde logistiek via de binnenvaart,” vertelt Marc Smet, CEO van de Gosselin Group. “We willen zoveel mogelijk de binnenvaart en multimodale oplossingen inzetten om de druk op onze lokale wegen te verlichten en zekerheid te bieden aan onze klanten. Het aantal behandelde containers blijft immers stijgen.”

De nieuwe mobiele havenkraan heeft een radius van 51m en zal voornamelijk ingezet worden voor containers en breakbulk cargo. De Konecranes Gottwald Model 5 heeft een maximale capaciteit van 125 ton voor de zogenaamde heavy lifts en vormt een aanvulling op de bestaande kraan. “Beslissingen over zulke installaties worden uiteraard altijd genomen in samenspraak met de lokale overheden,” besluit Marc Smet tot slot, “we zijn dan ook blij dat we deze belangrijke stap rond duurzaam transport kunnen zetten.”

Maandag 3 mei kunnen geïnteresseerden de opbouw van de kraan mee volgen aan de overkant van het Albertkanaal (kant Schoten).

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain Shower
06:3720:45 CEST
Feels like: 4°C
Wind: 23km/h WSW
Humidity: 90%
Pressure: 1011.85mbar
UV index: 0

(advertenties)