Select Page

Voormalig schooltje wordt weldra verhuurd

Voormalig schooltje wordt weldra verhuurd

Na de berichten in GvD over beschadigingen aan het voormalig kleuterschooltje op de Boekenberglei, vlooide districtsraadslid Guy Dirckx (V.B.) uit wat er met het gebouw staat te gebeuren.

De verantwoordelijkheid voor het schooltje ligt bij AG Vespa, de vastgoedpoot van de stad Antwerpen. Raadslid Dirckx: “De afdeling vastgoed van AG Vespa werkt momenteel aan een oproep voor dit pand. Het gebouw behoort tot het commercieel patrimonium van dit autonoom gemeentebedrijf. En zal aan marktconforme tarieven worden verhuurd. Daarbij is het belangrijk om de mededinging te respecteren.” Volgens het raadslid zoekt AG Vespa nog één en ander uit op stedenbouwkundig vlak en verwacht dit pand de komende weken op de markt te kunnen brengen.

Volgens het raadslid zijn wat het vandalisme betreft de herstellingswerkzaamheden doorgegeven aan het team Onderhoud van AG Vespa. Dat het nodige zal doen om dit aan te pakken. En is er van afbraak geen sprake. Dirckx besluit: “Als harmonie Ontwaking nog enige dromen koestert dat ze dit pand zou kunnen huren voor een prikje dan is het antwoord duidelijk. Het pand zal aan marktconforme tarieven worden verhuurd.”

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Ronald

    Je moet het maar durven zeggen “huren voor een prikje”. De harmonie moest destijds ook opdraaien voor alle eigenaars herstellingen en 6 maanden voor de harmonie plots moest vertrekken hebben ze de rottende houten vloer van gans het gebouw vernieuwd door de huidige betonnen vloer met tegels. 3 maanden voor ze moesten vertrekken betaalden ze voor de volledige vernieuwing van de rioolaansluitingen van het gebouw. Ze isoleerden ook al meerdere muren van het gebouw voor zowel geluidsisolatie als klimaatisolatie en dat enkele weken voor ze plots op straat werden gezwierd. Al deze werken kosten de harmonie toen meer dan 12.000 € + het maandelijks “huurprikje” en dat enkel maar om er nog enkele weken of hoogstens enkele maanden in te mogen blijven. Als je dit uitrekent dan is er zeker geen sprake van een “prikje”. Enkel iemand die niet goed geïnformeerd wil zijn, zegt zoiets en toevallig zijn dat degenen die ook lid zijn van populistische partijen die graag een loopje nemen met de waarheid.

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 2

(advertenties)