Select Page

Ging het district in de fout met de bespreking van de begroting?

Ging het district in de fout met de bespreking van de begroting?

Op een vorige zitting van de districtsraad werd de begroting besproken. Daarna werd ze ter stemming aan de districtsraad voorgelegd. Districtsraadslid Guy Dirckx (V.B.) heeft hier fundamentele bedenkingen bij.

Dirckx: “Vraag is of districtsraadslid Hassan Aarab (CD&V) wel aan de stemming mocht deelnemen over het budget. Er is immers een artikel in het decreet Lokaal Bestuur dat zegt dat het verboden is dat een raadslid deelneemt aan de bespreking en de stemming over aangelegenheden waarin hij een rechtstreeks belang heeft. Met de aankoop van Deurns Smullerkes die in het budget van het district staan heeft de heer Aarab een rechtstreeks belang. Heeft het districtscollege dit niet opgemerkt? Wat zijn de gevolgen voor het budget van het district?”

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) weerlegt de argumentatie van het raadslid. Sekeris: “In de begroting staan de Deurns Smullerkes niet vermeld. Wel is er een post ‘geschenken’. Dat zijn cadeaus die wij geven aan  100-jarigen of jubilarissen of bruidsparen. Dus formeel gesteld kon raadslid Aarab wel meedoen aan de bespreking en de stemming. Daarnaast hebben wij een overeenkomst met Hassan Aarab als bakker van de Smullerkes. Vroeger was er nog een tweede bakker die deze koekjes maakte. Nu is Hassan de enige. Je zou dus kunnen beweren dat hij weet dat we bij hem zullen aankloppen.” Sekeris wijst er nog op dat de post geschenken nog geen 0,01% van het budget bedraagt. Hij besluit: “Het is een storm in een glas water.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)