Select Page

Postmedewerkers krijgen een onverwachte sinterklaas

Postmedewerkers krijgen een onverwachte sinterklaas

Deze ochtend zijn leden van PVDA Deurne de werknemers van bpost op de Gallifortlei een hart onder de riem gaan steken.

 

“De postmedewerkers krijgen een heuse pakjesgolf over zich heen. Ondanks de lage lonen, het gebrek aan personeel en de hoge werkdruk, gaat de postbezorging gewoon verder”, vertelt Ianthe Ghaye van de Deurnese PVDA-afdeling. Met een verklede Sinterklaas, zakjes snoepgoed en een sintbrief met daarin de eisen voor het personeel van bpost, trokken de actievoerders ‘s ochtendsvroeg naar het postkantoor.

 

“Sinds het begin van de crisis staan de postmedewerkers in de frontlinie. De online verkoop barst uit zijn voegen. Op vijftien jaar tijd zijn bij bpost 14.000 banen geschrapt. Honderden kantoren werden gesloten en meerdere sorteercentra opgedoekt. De nieuwe contracten zijn zo precair dat jonge werknemers niet blijven”, kaart Ianthe Ghaye aan: “Tegelijkertijd ging de winst van bpost dit jaar pijlsnel omhoog. Ze verwachten een winst van 270 miljoen euro. Dankzij het werk van de werknemers”.

 

Ghaye gaat verder: “De vorige CEO van bpost Van Gerven keerde zichzelf nog snel 500.000 euro uit. Dat is een veelvoud van wat een beginnende postbode krijgt. Een hulppostbode verdient 1.400 euro netto. Met gratis overuren en zaterdagarbeid. Wij eisen dat de lonen voor de werknemers van bpost omhoog gaan. De PVDA pleit er verder voor om het precaire statuut van hulppostbodes af te schaffen, en de tijdelijke versterking naar permanente personeelsversterking om te zetten.”

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)