Select Page

Renovatie en nieuwbouw van provinciale school duren langer dan verwacht

Renovatie en nieuwbouw van provinciale school duren langer dan verwacht

Provincieraadslid Jan Claessen (V.B.) stelde aan de Provinciale Deputatie vragen over het nieuwbouwproject Campus Rivierenhof in Deurne.

In september 2017 startte de ingrijpende verbouwing van de provinciale school in het Rivierenhof. Het provinciebestuur renoveert het historisch hoofdgebouw van avAnt, voorheen Sint Godelieve, en breidt de school uit. Jan Claessen: “Het bestaande gebouw van 1920 wordt in een nieuw jasje gestoken en daarnaast komt een nieuwe vleugel die een architecturaal hoogstandje moet worden.” Omdat de werkzaamheden al meer dan twee jaar duren, had het raadslid een aantal vragen. Claessen: “Ik wilde weten op hoeveel euro dit bouwproject werd begroot? Of er meerkosten zijn en welke maatregelen de provincie neemt om dit te vermijden? Ik wilde eveneens weten of zowel de renovatie als de nieuwbouw binnen de geplande periode operationeel zullen zijn en zo neen, wat de reden van de achterstand is? Tenslotte heb ik gevraagd hoeveel subsidies de provincie krijgt? En of verenigingen gebruik kunnen maken van het nieuw schoolgebouw?

Provinciaal gedeputeerde Ludwig Caluwé (CD&V) gaf antwoord: “De werkzaamheden werden begroot op 12.883.071 euro. Zowel het bedrag als de vooropgestelde termijn worden overschreden door de complexiteit van het project maar de projectleiding volgt dit strikt op. De provincie ontvangt 1174 euro/m² vloeroppervlakte aan subsidies van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs. En het is inderdaad mogelijk om gebruik te maken van lokalen van het nieuwe schoolgebouw.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h ESE
Humidity: 91%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)