Select Page

Air Antwerp gooit de handdoek in de ring

Air Antwerp gooit de handdoek in de ring

Op 9 september 2019 steeg het eerste vliegtuig van de kersverse maatschappij Air Antwerp op van de luchthaven van Deurne naar Londen City. Nu wordt er een punt gezet achter de vliegtuigmaatschappij.

Air Antwerp was ontsproten uit een samenwerking tussen het Nederlandse KLM en het Ierse CityJet. De nieuwe maatschappij zou elke werkdag met een Fokker 50 driemaal daags heen en weer vliegen en Antwerpen verbinden met het centrum van Londen. In maart 2020 werden de vluchten door de coronacrisis opgeschort. Eventjes werd het vliegen nog hervat in het najaar van voorbije jaar. Maar na twee maanden werden de activiteiten weerom gestaakt. Het toeristisch vliegverkeer trekt zich nu weer op gang maar de prognoses voor zakenvluchten blijft somber. Daarom drong een drastische beslissing zich op.

Yves Panneels, woordvoerder van Air Antwerp, geeft aan Belga meer uitleg: “De raad van bestuur heeft beslist om de operationele activiteiten van de regionale luchtvaartmaatschappij volledig stop te zetten en de vennootschap te ontbinden’”. De Antwerpse luchthaven zal op zoek gaan naar een nieuwe maatschappij die wil vliegen tussen Antwerpen en London City Airport.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)